Monday, March 20, 2006

FILM: Chicken Little / Väike Tibu


Kui Väike Tibu teatab, et taevas on alla kukkumas, tõuseb linnas paanika ning pool linna lõhutake ära. Peale paanika vaibumist kogunevad elanikud tibu juurde ja selgub, et ta ei suuda kuidagi tõestada, et tema väide taeva alla kukkumisest tõepoolest õige on. Temast saab üleüldine naerualune ning sellest kohutavast seisusest pääsemiseks hakkab Väike Tibu pesapalluriks. Kõige tipuks kukubki taevast ühel õhtul midagi alla ja Väike Tibu ei suuda nüüd, kui teda nagunii keegi ei usu, teistele seletada, et midagi kummalist on toimumas. Tulnukate invasioon? Kedagi sellist juttu ju ei usuks.

Disney stuudio proovis esimest korda kätt arvutianimatsiooniga ja peab ütlema, et väga ebaõnnestunud see ei ole. Samas pole see kindlasti ka suurteos. Kui hiljem midagi sellest meenub siis peategelase kuju iseenesest on meeldejääv. Lugu aga on tavalistele klizeedele ülesse ehitatud kangelase stoori. Varasematele suurteostele, mis väikeseid vaatajaid hullutanud- Ice Age ja Shrek, see kohe kindlasti järele ei jõua.
Üks selle filmi nõrkusi on veidi segane lugu. Alguses räägitakse taeva alla kukkumisest, siis pöördutakse peategelase ja tema isa suhete klaarimisele ja see kestab hulk aega, saabub justkui häpi end kuid siis minnakse uuesti "taeva allakukkumise" teema juurde ja vahepealne osa muutub kuidagi teiseks filmiks.
Aga lastele aitab vaadata kindlasti!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home