Sunday, May 14, 2023

28 veebruar 2022

 

28 veebruar 2022

28.02 !!! KOMMENTAARIDES UKRAINA SÕJA HETKESEIS !!! 27.02

Hoian jooksvalt silma peal kõikidel avalikult kättesaadavatel andmetel, twiitidel jne ning püüan selgitada mis seis parasjagu on.

Päeva kokkuvõte: Nii nagu juba esimesel päeval pakkusin, nii tundub ka minevat - Kiiev on venelaste peasihtmärk. Sellel on rohkem poliitiline kui sõjaline maik juures, ilmselgelt tahetakse end pealinna langemisel võitjaks kuulutada ja nukuvalitsus pukki panna.

Kiievi ründamise esimene faas on läbi kukkunud, otse sisse ei pääse. Täna on juba kaardilt näha, et on alustatud teise faasiga - ümberpiiramisega. Seejärel tuleb pommitamisfaas.

Idas ja lõunas väga suuri muutusi pole. Donbassi lähedal sihitakse Mariupoli äravõtmist, Hersonist põhja liikudes proovitakse kätte saada Mõkolaiv. Lääne luure ennustab ka dessanti Odessasse, selleks peab enne puhastama mere Ukraina alustest.

Tundub, et venelastel on suuri logistikaprobleeme, muresid kütuse ja muu varustusega. Lisaks on venelaste moraal kindlasti madalam kui ukrainlastel. Nüüd tuleks Ukrainale püüda tarnida niipalju varustust kui see võimalik on. Lähedal on ka hetk kui meditsiinivarustuse ja toidu lõppemine hakkab tõsiselt tunda andma. Ilmselt avavad lääneriigid mingisuguse humanitaarabi saatmise Poola piirilt.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home