Sunday, May 14, 2023

16.03 - 21 PÄEV!

 

16.03 - 21 PÄEV!

Kasutan avalikke andmeid, artikleid, twiite. Püüame pilku peale hoida, et mis toimub ja kus mida on filmitud, pildistatud. Arutame ka mõnel teemal, et miks just nii ja mitte

-- kuigi ilm oli E ja T sobiv dessandi jaoks, siis Venemaa seda siiani teinud pole. Tea, kas nad ootavad läbimurret Mõkolaivi suunast Odessa tiivale? Mõkolaivist põhja toimunud läbimurre ongi vast kõige segasemas seisus Ukraina seisukohast.

-- Kiievis kehtib kolmepäevane komandanditund. Ukrainlane ootab kolmandat suurt pealetungikatset. Esialgu oli näha palju raketirünnakut aga ei midagi väga aktiivset maavägede poolt.

-- pakun, et Venemaa on pannud teadlikult oma väed põhjas ootele. Pehme maa on olnud laialitõmmatud rünnakute vastu kuid peagi on kevadsula aeg läbi ning põllumaad piisavalt tahkemaks muutumas, et soomust kanda. Venelasel aega on. Eesmärk näib nüüd olevat üldse ümber tõlgendatud. Peamine on eelkõige lõunarinde ja Donetski alade laiendamine, et välja kuulutada nn Novorussia. Sellelt alalt nad enam taganeda ei kavatse ka siis kui mujalt justkui vaherahu tingimustes väed välja tõmbavad.

-- ja VÄGA lühidalt 20 päeva kokkuvõte: Putin ründas impeeriumi taastamise eesmärgil Ukrainat, ülehindas vene armeed ja alahindas Ukraina kaitset ning on takerdunud. Nato relvastab Ukrainat ning sõdib Venemaaga ukrainlaste kätega, püüdes hoida konflikti Euroopasse laienemast ning samal ajal arendab kiiruga oma idapiiri kaitset. Venemaa majandusel on vaip jalge alt ära tõmmatud ning pole kaugel aeg kui see põrandale selili prantsatab. Ukraina ja Venemaa sõjalised seisud on võrdsustumas. Venemaal toimub taas staliniseerimine. Enamik vene inimesi toetab raskustest hoolimata sõda. Hiina ootab kannatlikult neutraalsel positsioonil sõja tulemust.

 

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home